Mediation

Voor al uw tactische interventies.Zie ook www.scheidenmettact.nlWat is Mediation?Mediation is een manier van conflicten oplossen. Als u een probleem met iemand heeft, heeft u natuurlijk het liefst dat dit probleem snel is opgelost. Dit is meestal niet het geval als het op een rechtzaak uitmondt. Een rechtzaak kost veel tijd, energie en geld en bovendien is een vonnis niet altijd de ideale oplossing.

Bij mediation lost u het conflict op met diegene waarmee u een conflict heeft. Hierbij wordt u begeleid door een neutrale conflictbemiddelaar: de mediator.
De mediator neemt geen standpunt in, maar helpt de partijen hun eigen oplossing te vinden.
Want vaak is er wel een aanvaardbare oplossing voor het conflict, maar wordt deze door emoties etc. niet gezien door de partijen.
Het voordeel van uw conflict oplossen met mediation is dat de partijen de baas blijven over de oplossing van hun geschil en zo hun relatie niet onnodig wordt beschadigd.


Hoe werkt Mediation?Vrijwilligheid en vertrouwelijkheid zijn de twee kernwoorden bij mediation. Partijen doen vrijwillig mee aan mediation en moeten vertrouwen hebben in elkaar, de mediator en de oplossing.
In het NMI Mediation reglement liggen alle principes van mediation vast. (zie Links)

Voordat de mediation begint verbinden de deelnemers zich tot geheimhouding. Hierna sluiten de partijen en de mediator een mediation-overeenkomst. Dit is een afspraak dat de partijen zullen trachten het geschil op te lossen door mediation.

Nu start het mediation-proces. Dit is informeel en flexibel: de partijen zijn actief en de mediator stimuleert hen tot overleg. Bij dit overleg gaat het om de belangen van de partijen en niet om de standpunten. De mediator begeleidt de partijen bij het vinden van een oplossing, hij legt de uitkomst niet op.

Op deze manier bepalen de partijen zelf hoe de oplossing eruit ziet, wat gunstig is voor beide partijen.
De mediation eindigt met het vastleggen van de uitkomst in een zogenoemde vaststellingsovereenkomst.

TACT Interim en Mediation

TACT Interim is er om uw conflicten op te lossen. Door TACT Interim mediation zijn uw conflicten verleden tijd.

2006 www.mijn-eigen-website.nl